Very tasty and fragrant baked pudding with dried fruits and orange zest.
* * *
Очень вкусная, ароматная запеканка с сухофруктами и цедрой апельсина.
Baked pudding
1 kg Cottage cheese |
5 Eggs |
200 g Sugar |
200 g Sour cream |
1 bag Orange zest (6 g) |
60 g Starch |
5 g Baking powder |
100 g Raisins |
100 g Dried apricots |
Castor sugar |
Method for baked pudding:
- In a big bowl combine cottage cheese, eggs, sugar, sour cream and zest, and beat all with mixer until homogeneous consistence. Add starch and baking powder and stir all well.
- Soak raisins in hot water for 5 minutes. Drain and dry the raisins. Chop the dried apricots by cubes.
- Add dried fruits into cottage cheese mass and stir all well.
- Preheat the oven to 180º C. The baking form (28 cm diameter) grease butter and sprinkle a flour.
- Put the cottage cheese mass into the baking form, make even surface and bake for 45 minutes.
- Serve baked pudding hot or cold. Before serving decorate the top with castor sugar.
* * *
Творожная запеканка
Творог | 1 кг |
Яйца | 5 шт. |
Сахар | 200 г |
Сметана | 200 г |
Цедра апельсина | 1 пакетик (6 г) |
Крахмал | 60 г |
Пекарский порошок | 5 г |
Изюм | 100 г |
Курага | 100 г |
Сахарная пудра | |
Готовим запеканку:
- В большой чаше смешайте творог, яйца, сахар, сметану и цедру, и взбейте миксером до однородности. Добавьте крахмал и пекарский порошок и все хорошо перемешайте.
- Замочите изюм в горячей воде на 5 минут. Слейте воду и обсушите изюм. Курагу порежьте кубиками.
- Добавьте сухофрукты в творожную массу и все хорошо перемешайте.
- Разогрейте духовку до 180º C. Форму диаметром 28 см смажьте маслом и присыпьте мукой.
- Выложите творожную массу в форму, разровняйте поверхность и запекайте 45 минут.
- Подавайте запеканку горячей или холодной. Перед подачей украсьте верх сахарной пудрой.
Комментариев нет:
Отправить комментарий
[img]http://images.vfl.ru/ii/1398095757/754f0f79/4903734.png[/img]