25 июл. 2014 г.

Baked pudding / Творожная запеканка

Very tasty and fragrant baked pudding with dried fruits and orange zest.

* * *

Очень вкусная, ароматная запеканка с сухофруктами и цедрой апельсина.

Baked pudding

1 kg Cottage cheese
5 Eggs
200 g Sugar
200 g Sour cream
1 bag Orange zest (6 g)
60 g Starch
5 g Baking powder
100 g Raisins
100 g Dried apricots
Castor sugar

Method for baked pudding:

  • In a big bowl combine cottage cheese, eggs, sugar, sour cream and zest, and beat all with mixer until homogeneous consistence. Add starch and baking powder and stir all well.
  • Soak raisins in hot water for 5 minutes. Drain and dry the raisins. Chop the dried apricots by cubes.
  • Add dried fruits into cottage cheese mass and stir all well.
  • Preheat the oven to 180º C. The baking form (28 cm diameter) grease butter and sprinkle a flour.
  • Put the cottage cheese mass into the baking form, make even surface and bake for 45 minutes.
  • Serve baked pudding hot or cold. Before serving decorate the top with castor sugar.

* * *

Творожная запеканка

Творог1 кг
Яйца5 шт.
Сахар200 г
Сметана200 г
Цедра апельсина1 пакетик (6 г)
Крахмал60 г
Пекарский порошок5 г
Изюм100 г
Курага100 г
Сахарная пудра

Готовим запеканку:

  • В большой чаше смешайте творог, яйца, сахар, сметану и цедру, и взбейте миксером до однородности. Добавьте крахмал и пекарский порошок и все хорошо перемешайте.
  • Замочите изюм в горячей воде на 5 минут. Слейте воду и обсушите изюм. Курагу порежьте кубиками.
  • Добавьте сухофрукты в творожную массу и все хорошо перемешайте.
  • Разогрейте духовку до 180º C. Форму диаметром 28 см смажьте маслом и присыпьте мукой.
  • Выложите творожную массу в форму, разровняйте поверхность и запекайте 45 минут.
  • Подавайте запеканку горячей или холодной. Перед подачей украсьте верх сахарной пудрой.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

[img]http://images.vfl.ru/ii/1398095757/754f0f79/4903734.png[/img]